Direktlänk till inlägg 24 oktober 2010
Har förbättrat receptet på syltade apelsinskal.
De som är strimlade har jag torkat och sparat tills det blev tillräckligt för ett kok. Tydligen blir de mörkare i färgen än de som är färska. Tänkte ha de strimlade till "godis" smälta choklad och doppa dem i.
Tar inget vatten, mycket mer socker och förlängt koktiden både när de kokas första gången för att ta bort det vita beska och andra koket med mycket mer socker.
15-20 minuter fungerar bättre, mycket mera socker och inget vatten. De blev nästa karamelliserade.
Blev mycket sockerlag kvar i grytan, tyckte det var synd att slänga, tog konserverad anannas och kokade i lagen, tänkte göra chokladgodis av det.
Nu är det i frysen, lätt att ta fram vid behov.
Lilla Ella är med och inspekterar, har vält ut en blomvas idag .
Vi kan nog inte ha levande blommor för Ella är på och skall tugga fast hon har sitt kattgräs. Det är fint med sidenblommer och har sina fördelar, slipper vattna och de är fina länge om inte Ella lekt med dem.
.
Min tant har ramlat och slagit sig. Hon är lite yr ibland, har varit så en längre tid men aldrig så illa. Nu har hon blåmärken och ont när hon hostar och orkar inte busa men jag känner det på mig så försöker hålla mig lugn. Får jag bara komma ut på m...
Nu är Ella och tanten hemma efter julhelgerna, har haft det väldigt trevligt och Ella stortrivdes hos våra kattsläktingar. Mycket lek och bus. Ella har lärt sig gå i koppel så nu går hon fint före mig i koppel när vi närmar oss hemma, då k...