Direktlänk till inlägg 14 november 2010

Ella har fått ett ljusträd

Av tanten-och-ella - 14 november 2010 13:09

Ella är ofta flera gånger om dagen på balkongen, tycker om att sitta högt och titta på allt omkring.

Hon vill ut en stund på kvällen och då är det så mörkt på den inglasade  så nu har vi skaffat ett ljusträd med ledlampor.


Ella och jag har varit på semester och nu är det lite och göra när vi kommit hem. Förstår inte att fönstren blir smutsiga så fort.


Nu väger Ella 2,4-2,5 kg och det är bara tio dagar kvar till kastrering. Ella är lugnare, har vuxit till sig och är en underbar sambo.   


Igår berättade en dam i huset att hon också skaffat en liten kattfröken, den lilla är jämngammal med Ella och vi har inte sett den ännu.

Jag tror det smittar, många har sett hur en liten kamrat kan förändra livet så totalt. Nu har jag ju jobbat på att få god livskvallitet  innan Ella kom till mig.  Har ju fått stöd av f.d sambons och min husläkare, andra läkare, vänner och anhöriga att jag måste släppa taget om min f.d sambo som har svåra minnesstörningar men allt vad som tillhör. Det är svårt, försöker i alla fall ha kontakt så jag handlar allt han behöver och lagar mat som jag kör dit ett par gånger i veckan.


En f.d kollega, vi var även kurskamrater på högskolan har varit ett stort stöd den senaste tiden och nu känner jag att själen har fått ro och är lycklig med Ella och mitt lilla enkla hem.


Jag går och pratar med Ella på dagarna och hon svarar mig, brukar vara med i allt som görs, kan ibland gå undan och lägga sig i ett annat rum men så fort jag ropar så kommer hon, precis som en hund.  


Skall försöka fota Ella ikväll på balkongen med ljusträdet och ljusnätet.


Nu är Liseberg öppet och har tänkt gå dit en eftermiddag med en god vän som bor utanför Göteborg, det är så fint med alla lamporna i träden och den konstgjorda snön. Klart de säljer en massa krimskrams men det behöver man inte köpa.

Hoppas de säljer varm choklad med vispgrädde och goda pepparkakor för sånt kan jag inte motstå  


I år skall jag sätta egen pepparkaksdeg, har alltid köpt färdig och gjort lite bara för att få känna julstämning, det luktar ju så gott av bak. Såg att saffran kostar från 25:- för en  påse i år, skall man ha de bättre sorten så kostar den säkert runt 35:-. Mjöl har jag köpt hem rätt mycket i 5 kg påsar, billigt men egentligen för att få bra bak skall man använda Vetemjöl Special.


Kommer att baka rätt mycket inför jul, förfogar ju över min tid på ett annat sätt nu när jag slipper passa dygnet om och sen det bästa av allt det är så roligt att dela med sig.


Pratat med bostadsbolaget och kanske jag får varmgarage i en länga strax nedanför och slipper gå nästan ½ km till garaget på en annan gata.

 
ANNONS
 
Jenny

Jenny

15 november 2010 14:14

Så mysigt med julbak och Jul på Liseberg! :)

http://jennyelin.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Emmie

18 november 2010 19:03

Oj vilken skillnad på vikten mellan syskonen!
Elmo väger 3,9kg och är helt normal i hullen enligt veterinären. Man kanske skulle skaffat sig en liten nätt kattfröken istället ;)
Fin hon är din lilla Ella

 
tant B

tant B

21 november 2010 15:07

Emelie sa att Elton är också mycket större, mer kompakt och Ella är smalare och längre.

Ella var ju minst i kullen och kanske kroppskompositionen gör att hon gör av med så mycket. Hon far omkring och håller igång rätt mycket.
Vet inte heller om min våg väger rätt, nu blir hon vägd och undersökt på torsdag och jag hoppas allt är väl och att operationen går bra.
Ella är viktigast i mitt liv, min sambo :-)

http://tanten-och-ella.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tanten-och-ella - 17 januari 2011 16:56


Läkaren tyckte jag hade en vacker färgpalett på kroppen *fniss* är ju full med blåmärken och spricka på två av högra sidans revben. Röntgen och massor med prover igen, Inte mycket att göra åt utan det får självläka. Svårt att vara sysslolös, ...

Av tanten-och-ella - 16 januari 2011 17:38

        Ella julaftonen hos sina kattsläktingar, julrosett om halsen :-)         Ella i tantens säng 16 januari           Ella har fått syn på ... den förhatliga dumma kameran ;-)       Vad är Ella och vad är pläd...

Av tanten-och-ella - 16 januari 2011 01:14

Min tant har ramlat och slagit sig. Hon är lite yr ibland, har varit så en längre tid men aldrig så illa. Nu har hon blåmärken och ont när hon hostar och orkar inte busa men jag känner det på mig så försöker hålla mig lugn. Får jag bara komma ut på m...

Av tanten-och-ella - 10 januari 2011 20:05

Nu är Ella och tanten hemma efter julhelgerna, har haft det väldigt trevligt och Ella stortrivdes hos våra kattsläktingar. Mycket lek och bus. Ella har lärt sig gå i koppel så nu går hon fint före mig i koppel när vi närmar oss hemma, då k...

Av tanten-och-ella - 9 december 2010 19:49

Det läkte så fint och det var skönt för henne att kunna ha kroppsstrumpa och slippa trattkragen.   Vi håller på att julstöka, har haft lite gäster och tiden bara rinner iväg. Varit hos läkaren idag, fick influensasprutan och börjar redan känna ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se