Senaste inläggen

Av tanten-och-ella - 21 november 2010 19:19

Blivit bjuden på en resa till ett intressant föredrag, de skulle till och mer åka många mil för att hämta mig. Tyvärr krockar det med Ellas operationstid, känns lite sorgligt när människor är så snälla så de till och med  åker massor med mil för att ta mig med.


Känner mig lite skärrad, fått se reportaget och infobroshyren jag är med i, är på första sidan ... hjälp... ringde syskonet och lugnad,  allt vad så bra så bra...säger syskonet.


Äntligen kan vi sluta köpa hem kattgräslådor för odling, har köpt två ampelliljor så nu får Ella lite och äta på. Tror kattsläktningarna har ampelliljor ifall vi skulle misslyckas med våra.

ANNONS
Av tanten-och-ella - 21 november 2010 14:59

Läste just att en nätvän som hade köpt ett halvsyskon till Ella blivit allergisk.

Ella och Heike har samma pappa som heter Jaspar.


Hos mig strömmar tårarna, vilken jobbig tid för paret som väntat så länge. Livet är inte rättvist, precis som med barn, de som längtar och har alla förutsättningar för att ge ett barn en bra start i livet blir barnlösa medan de som knappt kan ta vara på sig själva ynglar av sig.


Vet att Emelie sa till mig att om inte Sibbe fungerar så finns det en annan kattras som allergiker kan tåla men det är i nuläget ingen tröst.

Jag lider med alla allergiker som det inte funkar för.


Är så tacksam att Ella fungerar för mig, kanske det har med åldern att göra. Testade mig någon gång i mitten på 70-talet. Var då hyperallergisk mot katt, häst och alla slags damm, däremot ingen allergi mot hund och ko och måttlig allergi mot fjäder.

ANNONS
Av tanten-och-ella - 21 november 2010 14:16

Har denna vecka gjort i ordning bilen för vintern. Passade på att köpa hem så mycket varor som möjligt, sådant som är hållbart och tungt att släpa hem.


Fick reda på att fastighetsbolaget bara plogar en meter från garagedörrarna, man måste skotta resten själv så det blev iväg och köpa en snöskyffel. Har skaffat C-tec laddare för att underhållsladda batteriet och skulle det inte fungera har jag ett nödstarbatteri med kompressor. Jaja, bra kvinna reder sig själv.  


Nu vill inte Ella vara ute så länge på promenader, hon vill ut men vill snabbt in igen. Tror hon fryser, funderar på om jag skall ta på henne något som man brukar ha på småhundar, bäst höra med våra kattsläktingar.


Har kommit på att det skulle vara roligt att lära mig Hardangersöm, har aldrig sytt det annars prövat på det mesta från oljemålning till att sy egna kläder fast det är en evighet sen. En god vän har skannat in lite mönster  från olika utländska tidningar med hardangersöm och det ser så fint ut. Har beställt några meter hardangerväv och garner finns redan.Tänk vad mycket man vill hinna med som inte hanns med när vardagen var fylld av

arbete, nu har jag tid men tiden räcker ändå inte till för allt jag vill göra.

Känns skönt att det mesta är klart inför den kommande iskylan då bilen får stå och vila sig.


På torsdag skall Ella till Blå Stjärnan, är lite orolig för hur det skall gå. Hon skall lämnas på morgonen och sedan hämtas på eftermiddagen. Kommer att vara hemma kommande veckan.  Det krockar med många aktiviteter, 2 bussresor, kanske kan komma iväg en stund på kyrkans julmarknad.


Av tanten-och-ella - 14 november 2010 18:04

   

Av tanten-och-ella - 14 november 2010 13:09

Ella är ofta flera gånger om dagen på balkongen, tycker om att sitta högt och titta på allt omkring.

Hon vill ut en stund på kvällen och då är det så mörkt på den inglasade  så nu har vi skaffat ett ljusträd med ledlampor.


Ella och jag har varit på semester och nu är det lite och göra när vi kommit hem. Förstår inte att fönstren blir smutsiga så fort.


Nu väger Ella 2,4-2,5 kg och det är bara tio dagar kvar till kastrering. Ella är lugnare, har vuxit till sig och är en underbar sambo.   


Igår berättade en dam i huset att hon också skaffat en liten kattfröken, den lilla är jämngammal med Ella och vi har inte sett den ännu.

Jag tror det smittar, många har sett hur en liten kamrat kan förändra livet så totalt. Nu har jag ju jobbat på att få god livskvallitet  innan Ella kom till mig.  Har ju fått stöd av f.d sambons och min husläkare, andra läkare, vänner och anhöriga att jag måste släppa taget om min f.d sambo som har svåra minnesstörningar men allt vad som tillhör. Det är svårt, försöker i alla fall ha kontakt så jag handlar allt han behöver och lagar mat som jag kör dit ett par gånger i veckan.


En f.d kollega, vi var även kurskamrater på högskolan har varit ett stort stöd den senaste tiden och nu känner jag att själen har fått ro och är lycklig med Ella och mitt lilla enkla hem.


Jag går och pratar med Ella på dagarna och hon svarar mig, brukar vara med i allt som görs, kan ibland gå undan och lägga sig i ett annat rum men så fort jag ropar så kommer hon, precis som en hund.  


Skall försöka fota Ella ikväll på balkongen med ljusträdet och ljusnätet.


Nu är Liseberg öppet och har tänkt gå dit en eftermiddag med en god vän som bor utanför Göteborg, det är så fint med alla lamporna i träden och den konstgjorda snön. Klart de säljer en massa krimskrams men det behöver man inte köpa.

Hoppas de säljer varm choklad med vispgrädde och goda pepparkakor för sånt kan jag inte motstå  


I år skall jag sätta egen pepparkaksdeg, har alltid köpt färdig och gjort lite bara för att få känna julstämning, det luktar ju så gott av bak. Såg att saffran kostar från 25:- för en  påse i år, skall man ha de bättre sorten så kostar den säkert runt 35:-. Mjöl har jag köpt hem rätt mycket i 5 kg påsar, billigt men egentligen för att få bra bak skall man använda Vetemjöl Special.


Kommer att baka rätt mycket inför jul, förfogar ju över min tid på ett annat sätt nu när jag slipper passa dygnet om och sen det bästa av allt det är så roligt att dela med sig.


Pratat med bostadsbolaget och kanske jag får varmgarage i en länga strax nedanför och slipper gå nästan ½ km till garaget på en annan gata.

Av tanten-och-ella - 6 november 2010 16:58

Det här torkstället måste gå att använda som elementbädd till katter, de säljer nu på måndag hos Lidl för 35:- och jag tänker köpa två stycken. Ett skall vara till tvätt på badkarskanten och den andra tänkte jag skulle hänga på elementet i arbetsrummet. En kudde eller dyna och en liten gosig fleeceplädd så blir det en bra plats för lilla katten nu när den söker värmen vid elementen.Ett annat tips, istället för att köpa mjukost typ Philadelphia så varför inte göra egen av Kvarg. Lidl säljer  0,3% fettfri kvarg för lite olika ungefär mellan 10 – 12 kr för 500gram av märket Milbona som brukar ha väldigt bra hållbarhetstid.


Brukar krydda min egengjorda ”mjukost” med  1 påse av Knorrs dressingkryddor av smak örtagård, låter det  stå några timmar sen är det jättegott. Kostnaden för detta  blir mellan 13-15 kronor och så är det nyttigt både för hälsa och plånbok.

Dressingpåsarna kostar ungefär 9-10 kronor hos Willys, då är det 3 påsar i varje förpackning och en räcker för mig till 500 gram Kvarg.


.

Av tanten-och-ella - 5 november 2010 20:23

I dag har Ella och jag haft besök, det var så trevligt och Ella fick visa hur stor och duktig hon blivit.


Nu håller vi på och förbereder lite mat för helgen och i morgon får Ella busa av sig när den unge kattsläktingen kommer hit.


Nästa vecka så är vi bjudna till en gammal kurskamrat och Ella skall följa med.

Har varit dåligt med bloggandet denna veckan och det blir lika dåligt nästa vecka.


Det börjar bli mörkt och dåligt väder så vi är inte ute lika ofta på promenader som tidigare. Ella bryr sig inte om att det är ruskväder, hon vill ut varje dag helst och tar chansen att smita ut i trapphuset så fort dörren öppnas.Av tanten-och-ella - 31 oktober 2010 16:35

Det trodde ni inte, mina anhöriga trodde aldrig Ella skulle ha mössan på sig så länge att kameran hann med.


Stickat färdigt koftan, ungefär samma som den grå, en luffsekofta att ha hemma om det blir kallt inne, vet inte hur det är med värmen på vintern här i huset.


Synd att jag inte hade något rött restgarn, hade blivit fint att göra julkort med tomtemössa på lilla tösen.


Ella har varit intresserad av sticke och garn, har skojat med henne och virat in henne i stickat tidigare så hon var van, då var det inte så svårt att ha mössa på sig. Brukar berömma henne för hur vacker hon är och då kråmar hon sig och ser så stolt ut.

       

Det blev många mössor, skall ge bort några  och behålla den Ella håller tassen på och så Ellas.


Helgen har varit fullt upp besök både fredag och lördag, söndag nere i Nordstan med några vänner, köpte 3 virktidningar.

Skall börja virka lite smådukar, har anhöriga som gärna vill ha virkade smådukar, den unge vill inga ha längre, nu skall det vara designat hemma hos honom ;)


Nästa vecka så får Ella och jag efterlängtat besök på fredag, kommer bli kul. Undrar om Ella känner igen besöket, tror nästan det i alla fall rösten.


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se